19.1.2020. 8:43
1
Generacija posebnih: Ova djeca će mijenjati svijet
To što je vaš mališan tih, miran, povučen i veoma osjetljiv može da bude jasan pokazatelj da pripada kategoriji takozvane kristalne djece. Oni odavno nisu nepoznanica, a rođeni su između 1995. i 2005. godine i smatra se da je njihova misija da duhovno probude ljudski rod. Kako? Tako što transformišu svijet izrazito razvijenom empatijom, miroljubivošću i spremnošću da praštaju.

Kristalna djeca uglavnom imaju krupne ili prodorne oči kojima, duboko analitički, posmatraju sve oko sebe. Skeniraju ljude i situacije bez riječi, ali umiju pozitivno da odgovore na svaki dobronamjerno upućen pogled. Vjeruje se da, na prvu loptu, mogu da pročitaju nečiju dušu, ali i karmu.

Kaže se da imaju auru kristalnozlatne boje sa pastelnim nijansama i nazivaju ih učiteljima osnaživanja. Umiljata su, blaga, nježna i senzitivna. Imaju razvijenu intuiciju i telepatske moći, a svijet oko sebe često doživljavaju kao bučno i konfuzno mjesto za život. Povlače se u muziku i umjetnost uopšte, jer su vrlo osjećajna i kreativna. Bliska su sa roditeljima, dok im je socijalni život mahom oskudan, jer više vole da budu u tišini umjesto da se raspravljaju, ubjeđuju, preganjaju. Osjetljiva su na mirise, boje i ukuse, zbog čega su sklonija alergijama.

Pričaju manje od ostalih, a često se dešava da progovore tek oko četvrte godine. Kada osjete opasnost, povlače se u sebe, što nerijetko rezultira time da im se pripisuje autizam u ranom djetinjstvu. Lori Džonson, koji je mnogo pisao na ovu temu, zaključio je da ovaj poremećaj nastaje kao posljedica nesvjesnog dizanja “brane” od unutrašnjeg haosa, negativnih osjećanja i neprijatnih vibracija. Jer, iako su kristalna djeca posebno otvorena za ljubav, ona više žive u svom izolovanom svijetu, što i te kako brine roditelje. Ali, stručnjaci kažu da ne treba da paniče što su im mališani drugačiji, posebni. Važno je da odrasli što prije shvate da moraju da poštuju njihovu različitost, a ne da ih tjeraju da budu kao svi drugi.

Kristalna djeca razmišljaju u slikama, a ne u riječima, kao većina, pa roditelji mogu da im saopšte sve što žele preko takvih sadržaja. Ne trpe pritiske i na njih reaguju blokadom i povlačenjem. A na razumijevanje odgovaraju izražavanjem zahvalnosti i poštovanja. Od njih može mnogo da se nauči o praštanju, toleranciji, smirenosti, povjerenju i moći neverbalne komunikacije. Sve što traže je da ih ne smještate u šablon i da ne robujete stereotipima.

Prije kristalne djece su “vladali” indigo mališani, koji su rođeni uglavnom sedamdesetih godina prošlog vijeka. Ona su se prepoznavala po svojoj jakoj volji i jasnoj misiji u životu. Rušila su konzervativni sistem vrijednosti, borila se za pravdu i protiv autoriteta koji ne zaslužuju to da budu, prenosi CDM. Nazivali su ih buntovnicima i ratnicima, snažnog temperamenta i velike odlučnosti.

Roditelji kristalnih mališana uglavnom pripadaju indigo generaciji. A kao treća generacija posebnih dolaze – dugina djeca. Smatra se da su ona tu da dovrše misije indigo i kristalne generacije, gradeći do kraja ono što su prethodnici započeli.

(Lejla Trle) 

1
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.