30.4.2020. 18:15
0
Festival dječije umjetnosti FEDU počinje predstavom "Snježna kraljica"
Šesti Festival dječije umjetnosti FEDU počinje u nedjelju 3. maja putem online platformi Festivala predstavom "Snežna kraljica" u izvedbi Pozorišta lutaka Niš , Srbija, u 11 i 19 sati.

FEDU, internacionalni umjetnički i takmičarski festival koji afirmira umjetnost za djecu i dječije stvaralaštvo, bit će održan od 3. do 7. maja putem online platformi Festivala.

U ponedjeljak 4. maja, između ostalog, bit će izvedene predstave "Botaničari" - Teatar to go Osijek, Hrvatska u 14 i 19 sati i "Petar Pan - San o Nigdjezemskoj" - Katolički školski centar  u 11 i 18 sati. Bit će organizirana i prva online izložba dječijih radova iz cijele BiH i inostranstva.

U utorak 5. maja bit će izvedene predstave "20.000 milja pod morem" - Teatar Dubrava, Zagreb, Hrvatska u 15 i 20 sati i "Lav koji nije znao pisati" - Dječije kazalište  Branka Mihaljevića Osijek, Hrvatska u 14 i 19 sati. Bit će organizirana i druga online izložba dječijih radova (Škola crtanja i slikanja za djecu i odrasle "L’Art Corner").

U srijedu 6. maja bit će odigrane predstave "Ljepotica i zvijer" - Pozorište mladih Sarajevo, BiH u 15 i 20 sati te "Vuka se ne bojim ja" -  KD Pinklec, Čakovac, Hrvatska u 14 i 18 sati. Bit če održana i treća online izložba dječijih radova.

U četvrtak 7. maja bit će odigrana predstava "Kao voda" - KD Pinklec, Čakovac, Hrvatska u 11 i 15 sati, a proglašenje pobjednika Takmičarskog pozorišnog programa bit će u 18 sati.

Šesti Festival dječije umjetnosti je prvi umjetnički takmičarski festival za djecu u BiH internacionalnog karaktera ali je jedinstven i u regionalnim okvirima jer osim što njeguje autorski izraz za djecu i mlade, afirmira sve grane umjetnosti te razvija ljubav prema stvaralaštvu kod najmlađe populacije, saopćeno je iz Direkcije Festivala. 

(Fena)

FEDU
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.