6.10.2020. 13:40
0
'Planinarstvo za djecu i mlade' - knjiga namijenjena kako bi upotpunila znanje djece
Knjiga 'Planinarstvo za djecu i mlade', čiji su autori Armin Daguda i Elvir Kazazović prezentirana je u Sportsko-rekreativnom centru Ajdinovići.

Namijenjena je djeci i mladima da upotpune znanje o planinarenju, kao jednom od najpopularnijih i najboljih rekreativnih sportova na otvorenom. Da se informiraju o tehnici i vještini kretanja za vrijeme boravka u planini, orijentaciji u prirodi, meteorologiji, korištenju planinarske opreme, markiranju planinarskih staza i puteva, opasnostima u planini, prvoj pomoći, zaštiti okoliša - životne sredine. Također da upoznaju historiju planinarstva u svijetu i Bosni i Hercegovine, kao i planine svoje domovine.

Knjiga sadrži 16 poglavlja, na 233 stranica. Ilustrovana je velikim brojem motivirajućih crteža i fotografija, grafički dizajnirane i vizuelno prilagođene djeci i mladima. Sadržaj knjige je u cjelini usklađen sa programom Osnovne škole planinarstva Planinarskog saveza Federacije Bosne i Hercegovine, koji je izdavač knjige. Ilustracije za knjigu uradio je Dragan Rokvić.

Knjiga je prezentirana na seminaru za profesore tjelesnog i zdrastvenog odgoja u Sportsko - rekreativnom centru Ajdinović. Organizator seminara je Savez društava/udruga pedagoga fizičke kulture Zeničko-dobojskog kantona FBiH.

U kompletu sa knjigom je i 'Planinarski dnevnik', istih autora. Džepnog je formata i sadrži osobne podatke o djetetu, informacije naročito bitne za vodiče na izletu. 

(Fena)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.