10.3.2021. 19:04
0
Više stotina djece primilo vakcinu, bez težih nuspojava
Više stotina djece između 12 i 16 godina u Izraelu primilo je "Pfizerovu" vakcinu protiv koronavirusa i nisu registrovane veće nuspojave, rekao je danas šef izraelskog kriznog štaba Boaz Lev.

Do sada je imunizovano oko 600 djece. Nisu primjećene veće nuspojave, čak su i manje veoma rijetke i to je ohrabrujuće - rekao je Lev.

Izraelsko Ministarstvo zdravlja preporučilo je vakcinaciju tinejdžera ukoliko imaju određene hronične bolesti zbog kojih su podložni koronavirusu, prenosi britanski dnevnik "Gardijan".

Djeca koja imaju cističnu fibrozu pluća nisu bila dio kliničkog testiranja.

"Pfizer" vrši studiju nad djecom od pet do 12 godina i očekuje novu nad petogodišnjacima i jedanaestogodišnjacima.

Univerzitet Oksford, također, je objavio testiranje sa vakcinom proizvođača "Astra Zeneka" nad djecom od šest godina.

Studije bi trebalo da traju nekoliko mjeseci.


(Admir Oručević)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.