21.6.2021. 18:15
0
Dodatna novčana pomoć za buduće mame u Konjicu
Pravilnikom Općine Konjic koji je u ponedjeljak potpisao načelnik Osman Ćatić o dodjeli novčane pomoći za novorođeno dijete na području te općine, uskoro počinje novi način ostvarivanja prava obitelji s djecom, a riječ je o aktivnostima koje Općina provodi kao podršku natalitetu.

- Sretan sam što počinje jedno novo vrijeme za obitelji s djecom u Konjicu. Želja nam je da na ovaj način podržimo mlade ljude koji žele zasnovati ili proširiti obitelj i živjeti u Konjicu. Nadam se da ćemo u budućnosti svi biti ponosni na ovakve, ali i druge mjere podrške mladima, za dobrobit našeg grada i općine - kazao je konjički načelnik Osman Ćatić.

 Ovim Pravilnikom je definirano da pravo na novčanu pomoć za prvo i drugo novorođeno dijete u iznosu od 100 maraka u trajanju od šest mjeseci, može ostvariti jedan od roditelja koji nije u radnom odnosu, i isti je prijavljen na evidenciji Službe za zapošljavanje – Biro rada Konjic.

 Majke bez obzira na radno-pravni status moći će ostvariti pravo na novčanu pomoć za treće novorođeno dijete u iznosu od 100 maraka, u trajanju 12 mjeseci.

 Također, majke bez obzira na radno-pravni status moći će ostvariti pravo na novčanu pomoć za četvrto i svako naredno novorođeno dijete u iznosu od 200 maraka za period od 24 mjeseca.

(Fena)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.