12.11.2019. 9:20
0
Callwey dodjeljuje priznanje “Proizvod godine 2019” REHAU sistemu GENEO
Sa Geneo prozorima ojačanim vlaknima stručnjak za polimere REHAU kombinira stabilnost i održivu upotrebu materijala uz optimalnu energetsku učinkovitost i veliku arhitektonsku fleksibilnost. Izdavačka kuća za arhitekturu Callwey je sada ovaj sistem prozora proglasila „proizvodom 2019. godine“.
Visoko rangirani žiri stručnjaka iz arhitekture i medija proglasio je REHAU sistem prozora GENEO u kategoriji prozori "proizvod 2019. godine", koji je Callwey izdavačka kuća odabrala po prvi put. Polimerni specijalist REHAU je u posljednjoj deceniji proizveo više od 50.000 kilometara prozorskih profila izrađenih od visokotehnološkog kompozitnog vlakna. Ove godine je GENEO ponovno predstavljen sa dalje razvijenim materijalom RAU-FIPRO X, što značajno poboljšava njegove karakteristike performansi.

Sofisticirana kompetencija materijala čini osnovu fleksibilnih i pametnih sistema prozora koji udovoljavaju najvišim standardima dizajna i estetike“,objašnjava Peter Kotzur, direktor Marketinga Window Solutions u REHAU. 

Nagrada to naglašava, budući da se inovativne porodične kuće koje nagrađuje izdavačka kuća Callwey u njemačkom govornom području smatraju mjerilima kvalitete.“

NEOGRANIČENE MOGUĆNOSTI ZA ARHITEKTE

U sistemu profila za prozore GENEO iz REHAU-a, kombinacija patentirane profilne jezgre izrađene od RAU-FIPRO X s optimiziranom konstrukcijom profila i integriranim sistemom ojačanja IVS osigurava maksimalnu stabilnost bez čelične armature.

Izbjegavanjem takvog toplinskog mosta, GENEO postiže Uf vrijednost do 0,79 W/m²K i smanjuje potrošnju energije do 76 posto.Uz visokotehnološki materijal RAU-FIPRO X, REHAU je također definirao granice mogućeg kada je u pitanju veličina prozora. Zahvaljujući optimiziranom kompozitnom materijalu, mogu se na primjer realizirati elementi prozora od poda do stropa u bijeloj boji do 2,80 metara i širini do 1,60 metara. Do sada su takve konstrukcije bile moguće samo sa aluminijskim profilima. Čak i konstrukcije okvira u boji mogu se realizirati u visini do 2,70, što je novo mjerilo u industriji.

Kreativni program KALEIDO COLOR od REHAU sa preko 400 vrsta dizajna nudi arhitektima veliku kreativnu slobodu. Ako arhitekt kombinira aluminijsku oblogu s profilom u verziji KALEIDO WOODEC, on postiže kvalitetan izgled kombinacije drveta i aluminija na prozoru.KALEIDO WOODEC izgleda i djeluje poput drveta i jednostavan je za održavanje i izdržljiv.

Funkcionalnost GENEO-a lako se može proširiti inteligentnim rješenjima REHAU kao što je Smart Guard preventivna zaštita od provala ili pametni ventilacijski sistem INOVENT.Sa visokotehnološkim materijalom RAU-FIPRO, REHAU već u toku proizvodnje doprinosi održivijem dizajnu: Profilne dijelove i stare prozore napravljene od plastike ojačane staklenim vlaknima preduzeće koristi u programu recikliranja ECO PULS za kvalificirani tretman i recikliranje.

IZLOŽBA DO KRAJA NOVEMBRA

Svi „proizvodi 2019. godine“ koje je proglasila Callwey izdavačka kuća bit će izloženi u Muzeju njemačke arhitekture (Deutsches Architektur Museum) u Frankfurtu na Majni do 24. novembra 2019. godine.

Više informacija o sistemu profila prozora s ojačanim vlaknima GENEO možete pronaći na https://www.rehau.at/rau-fipro-x.
 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.