4.3.2020. 21:45
1
Nered može da bude razlog zbog kojeg ne možete da se obogatite
“Novac je korijen svakog zla”, izraz je koji se pogrešno pripisuje Bibliji. Ispravan citat glasi: “Ljubav prema novcu korijen je svakog zla”. To jednostavno znači da je loše po nas ako smo pohlepni ili pridajemo novcu preveliki značaj. No, istina je i da je “nedostatak novca korijen svakog zla”, kako je to napisao američki pisac Mark Tven.

Red znači bogatstvo

Da bi novac ušao u život, prije svega vam je potreban red. Dom, kancelarija, odjeća, međuljudski odnosi i sve ostalo zaslužuju čistoću i urednost. Temeljno sredite dom, kancelariju, pa čak i vozilo. Složite stvari na stolu, u fiokama i na policama tako da im raspored bude maksimalno funkcionalan. Odstranite prljavštinu i odbacite nepotrebne predmete.

Poštujte sredstva plaćanja

Ne nabacujte novac u novčanik, torbu, kovertu ili fioku. Novac zaslužuje poštovanje. Nastojte da ga ne savijate, gužvate ili prljate. Ako ga držite u novčaniku, poređajte novčanice tako da napred idu najmanje vrijedne, a u pozadini najvrijednije. Položite kreditne kartice uspravno i tako da prednja strana gleda prema naprijed. Poštujete li novac i druga sredstva plaćanja na ovaj jednostavan i praktičan način, ona će vam se odužiti i uvijek vam biti na raspolaganju. Razvrstajte račune tako da odvojite plaćene od neplaćenih.

Kristali bogatstva

Nabavite komadić kristala citrina, koji ima veliku moć privlačenja novca i generalno obilja. To je vrlo zahvalan kristal jer je dostupan u mnogim radnjama i ne treba ga čistiti niti posebno održavati. Stavite ga na mjesto u stanu gdje držite novac, u novčaniku, u kasici, na radnom stolu… Citrin će takođe osnažiti vaše samopouzdanje, pa ga je dobro nositi i kao nakit. Pirit je još jedan popularan kamen koji privlači bogatstvo.

Biljke obilja

Imajte u kući bosiljak, fantastičnu biljku koja privlači novac. Držite u stanu činiju pirinča jer ona simbolizuje plodnost i obilje. Posuda s narandžama, limunima ili limetama u kući, još jedan je predmet koji donosi materijalni napredak. Nabavite koru cimeta ili cimetov prah. Sipajte 100 grama cimeta u posudu i postavite je u dijelu stana u kojem radite ili gdje čuvate novac. Još je snažnije eterično ulje cimeta pa nakapajte nekoliko kapi u mirisnu lampu i pustite da se miris širi domom.

Potražite jugoistočni ugao

Prema feng šuiju, svako životno polje ima odgovarajući energetski centar na nekom mjestu u domu. Jugoistočni ugao vašeg doma i pojedinih soba je mjesto koje vlada vašim prihodima. Prema klasičnim pravilima feng šuija, predmeti koje postavite u taj dio kuće utiču na sposobnost sticanja obilja.

Ljubičasto, crveno i zeleno

Ove boje podržavaju energiju obilja. Odaberite način njihove primjene u zavisnosti od rasporeda namještaja u stanu. Ako vam odgovara, okačite na taj dio zida sliku ili goblen na kojima prevladavaju ljubičasto, crveno i zeleno. Postavite u taj ugao tri figurice ili ugradite tri lampice u tim bojama. Položite tamo staklenu kuglu u koju ste ubacili ljubičasti ametist, crveni karneol i zeleni žad. Najjače ćete podstaći priliv obilja ako nabavite lava lampu u ove tri boje. Obojeni vosak se kreće u lava lampi, a sve pokretno, prema feng šuiju, pomaže kruženju novca u životu.

Simboli bogatstva

U jugoistočni dio doma izložite posudu s nešto novca ili zlatnih predmeta. Posuda s stranim ili antiknim kovanicama takođe će unaprijediti ovaj sektor. Tamo smjestite fotografije ili umjetnine koje predstavljaju vaše stremljenje bogaćenju.

Prizori vode

Ukoliko želite da se vaša karijera u dogledno vrijeme ne mijenja ili planirate da se penzionišete, ukrasite sektor karijere slikama stajaće vode – mora ili jezera. Ako žudite za promjenom, opremite taj prostor slikama tekuće vode. Izbjegavajte slike uzburkane vode, vodopada, oluje ili samotnog svetionika.

Tamne boje

Po feng šuiju, tamne boje, kao što su mornarsko plava, tamnozelena, siva i crna, povezane su s vodom. Isto važi i za asimetrično oblikovane predmete. Unesite tkanine i predmete tih boja i oblika u ovaj dio doma kako biste ojačali dobre energije u polju karijere.

Vizualizujte bogatstvo

Predočite sebi sami sebe kako živite u bezbrižnom blagostanju. Jednostavne mentalne sličice pomoći će vam da privučete obilje. Zamislite da možete da platite sve račune na vrijeme, nabavite važne stvari i usluge. Osjetite u mašti sigurnost, udobnost, radost i slobodu koju bi vam novac pružio. Budete li se osjećali kao da zaista proživljavate to što predočavate sebi, vaša podsvijest će lakše prihvatiti vizualizovani sadržaj.

ZBOG ČEGA VAM IZMIČE BOGATSTVO?

Nered i prljavština

Obilje je pod okriljem planete Venere. Znajte da je Venera boginja ljepote i šarma pa neće ući u prljavu i neurednu kuću. Gomile otpada, zakrčeni prolazi i naslage prašine sprečavaju put energiji bogaćenja i napretka, pa ona ne može da protiče ni da se nakuplja.

Curenje i kapanje

Ukoliko u kući imate pokvarene cijevi ili slavine i novac bi mogao da vam ističe. Što je curenje bliže jugoistočnom uglu doma, to će nepovoljan uticaj biti pogubniji. Nezavisno od toga da li su vodovodne instalacije ispravne, imajte čvrsto zavrnute slavine. Takođe, držite poklopac WC šolje uvijek spušten između korišćenja kako energija novca ne bi bježala kroz otvor. Isto važi i za kante i vreće za smeće – sve moraju biti zatvorene i zavezane.

Pokvarene i pocijepane stvari

Popravite ili uklonite sve pokvarene predmete ili opremu. Odstranite sve što je neispravno ili ne služi svrsi, uključujući satove koji pokazuju pogrešno vrijeme, prazne baterije, pregorjele sijalice i osigurače, istrošenu odjeću… Izbacite i uvenule biljke, prenosi CDM. 

Prizori siromaštva

Slike ili statue koje prikazuju prirodu, zgrade ili ljude u stanju odumiranja, rušenja ili bijede ometaju energiju obilja. Ako vam je neka od takvih umjetnina iz nekog razloga dragocjena, nemojte da je izlažete na vidnom mjestu, nego je stavite negdje u zatvorenom prostoru.

Negativni mentalni programi

Mnogi se boje da imaju novac da im ga neko ne bi uzeo, da im rođaci i prijatelji ne bi tražili pozajmicu ili da ih neko ne opljačka. Takođe, strahuju da će biti izvrgnuti ruglu ako osiromaše i padnu s konja na magarca. Ti mentalni programi su duboko ukorijenjeni u podsvijesti i ometaju ljude u prihodovanju ili zadržavanju novca kod kuće.


(Lejla Trle)

1
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.