12.3.2020. 12:00
0
Napravite sami moderan namještaj od drvenih paleta
Drvene palete, koje se koriste za prijevoz tereta i robe, često se odbacuju nakon isporuke. Možete ih iskoristiti stvaranjem odličnog, modernog namještaja od paleta, uz pomoć ideja koje smo prikupili.

Palete često možete besplatno pronaći u blizini industrijskih objekata, u lokalnom centru za recikliranje ili kraj kontejnera za smeće.

Ono što je uzbudljivo kod drvenih paleta je za koliko ih se raznih namjena može iskoristiti! Obično se izrađuju od bora ili drugog mekog drveta, iako nije neobično pronaći i tvrđe izrađene od hrasta ili javora. 

Čvrste su, jer su dizajnirane kako bi nosile stotine kilograma težine. A iskorištene palete izgledaju staro i rustikalno, što je savršeni medij za ideje i projekte namještaja od paleta.

Trend izrade namještaja od paleta je velik u Europi, a vjerojatno ćete pronaći pokoju paletu čak i u najsuvremenijim domovima i potkrovljima. Naš članak Namještaj od paleta jedan je od najčitanijih na portalu, a u ovom članku donosimo neke nove ideje i inspiracije za namještaj od paleta kako bi vam dodatno potaknuli maštu, prenosi Uredjenje-doma.com

Ideje za namještaj od paleta za dnevni boravak

Jedan od najjednostavnijih načina upotrebe paleta za izradu namještaja je izrade stolića za kavu. Naslažite paleta koliko želite, ovisno o vašoj idealnoj visini stolića za kavu, te dodajte kotačiće ili nogice.

Nekoliko složenih paleta, s dodanim kotačima, dodaje industrijski izgled u ovaj otvoreni dnevni boravak u Francuskoj.

Bojanje paleta je jednostavno i može promijeniti izgled iz industrijskog na moderan, kao u ovom skandinavskom dnevnom boravku.

Možete dodati boju na kreativan način, tako da jednu paletu obojite u kontrastni ton u odnosu na drugu. Sve završite s površinom od obojenog kaljenog stakla (skoro je ista cijena kao pleksiglas, a neusporedivo bolje).

Neke palete imaju grubu, neobrađenu površinu. Lagano brušenje i bistri poliuretanski premaz mat ili sjajnog finiša obogaćuju prirodne tonove drva i smanjuju grubu površinu palete.

Posuda za posluživanje i površina u sredini omogućuju sigurnije postavljanje manjih stvari na ovaj stolić od paleta na kotačima. Druga, sigurnija varijanta bi bila postavljanje staklene ploče na površinu stola.

Većina uradi sam majstora dodaje industrijske kotače na namještaj od paleta, koji samo dodaju odličnom, industrijskom izgledu, ali ovaj madridski dizajner svom je stoliću za kavu od paleta dao moderan izgled sredine stoljeća ugradnjom metalnih nogu.

Naslagane palete, jastuci za sjedenje i naslon – stvorite jednostavan dio za sjedenje u svom dnevnom boravku s postoljem za stol sa strane.
Iskoristite veliki otvoreni prostor stvaranjem sjedeće garniture uz zid, koristeći palete kao kauč, koji se lako pretvara u krevet za goste.


Vanjski namještaj od paleta

Svestrani prostor za sjedenje na otvorenom možete stvoriti prikupljanjem paleta iste veličine, koja se po potrebi mogu preslagivati, uz dodatne jastuke za vanjski prostor – za potpuni ugođaj.




(Lejla Trle) 

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.