10.4.2018. 12:29
0
Privredne komore Hrvatske i FBiH potpisale Sporazum o saradnji: Ovo je prozor prema Europskoj uniji
Na "Međunarodnom sajmu gospodarstva Mostar 2018" u utorak je potpisan okvirni Sporazum o suradnji Hrvatske gospodarske komore, Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske i Gospodarske komore Federacije BiH.

U prisustvu predsjednika Vlade Republike Hrvatske Andreja Plankovića, Sporazum su potpisali potpredsjednik Gospodarske komore FBiH Marko Šantić, državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske Zvonko Milas i predsjednik Hrvatske gospodarske komore Luka Burilović.

Šantić je tim povodom kazao kako je potpisivanje sporazuma plod dugogodišnje suradnje, izrazivši nadu se da će iz ovog okvirnog sporazuma u budućem periodu proisteći jako mnogo dobrih ugovora između Središnjeg ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske, Hrvatske banke za obnovu i razvoj (HBOR) i firmi iz Federacije BiH.

- Ovo je prozor prema Europskoj uniji iz kojeg, nadam se, može proisteći jedan novi oblik financiranja ukoliko naše firme budu prepoznale ovaj projekt i aplicirale na novčana sredstva koja će pod jako povoljnim uvjetima nuditi HBOR u Hrvatskoj - dodao je Šantić.

Milas je istaknuo kako Sporazuma predstavlja korak u pravom smjeru koji će već kvalitetnim gospodarskim odnosima i suradnji, koja je na visokoj razini, dati još jednu dimenziju.

- Što se tiče hrvatskog naroda, koji je na neki način lider u svim procesima u BiH, mislim da će to doista biti jedan pomak hvale vrijedan u svemu onom što znači kvaliteta, učvršćivanje i produbljivanje odnosa jednog naroda u dvije domovine - zaključio je Milas.

Inače, Hrvatska gospodarska komora otvorila je u ponedjeljak ured u Mostaru, a prije nekoliko dana otvoren je ured te komore i u Sarajevu.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.