23.10.2019. 12:00
0
U Crnoj Gori posluje oko 50 američkih kompanija
Interesovanje američkih kompanija za ulazak na crnogorsko tržište stalno raste, saopćili su Dnevnim novinama predstavnici Američke privredne komore (AmCham), dodajući da u Crnoj Gori trenutno posluje oko 50 kompanija iz SAD-a.

Američke kompanije, kada je riječ o članstvu u AmChamu, čine skoro četvrtinu biznis zajednice i dolaze iz sektora informaciono-komunikacionih tehnologija, finansija, bankarstva, turizma, nekretnina, farmacije.

"To su Coca Cola Hellenic, Domen, Investment Fund, Philip Morris, Remax, Mastercard, PricewaterhouseCoopers, Oracle, Western Union, Hilton i druge. Neke od njih pokrivaju crnogorsko tržište nastupajući iz zemalja regiona, zato što američke kompanije često posmatraju prostor zapdnog Balkana kao jedinstveno tržište”, rekli su u AmCham-u.

Oni ističu da o ulasku novih kompanija na crnogorsko tržište svjedoče i najave vlade, odnosno strateških projekata koji će biti realizovani u okviru resornih ministarstava.

“Od početka rada, Američka privredna komora je posvećena unapređenju poslovnog ambijenta zasnovanog, prije svega, na vladavini prava, predvidljivosti i transparentnosti, sa jasnim ciljem upravo da privuče više američkih investicija”, rekli su u AmCham-u, prenosi RTCG.

Kako su istakli, teže i da potencijalne investitore upoznaju sa okruženjem i ukažu donosiocima odluka u kom smjeru treba dalje razvijati i poboljšati poslovni ambijent.

(Fena)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.