1.4.2020. 18:59
1
"Bez posla ostalo 7.000 radnika, Vlada FBiH ne može spriječiti otkaze"
Vesko Drljača, zamjenik premijera Federacije BiH i ministar rada i socijalne politike kazao je da će pandemija koronavirusa ostaviti brojne posljedice.

“Period pred nama je neizvjestan i nepredvidiv. Razmjere ove pandemije nam nameće potrebu da zajednički djelujemo kako nijedna kategorija ne bi bila zaboravljena posebno penzioneri, civilne žrtve rata, socijalne kategorije. Svako od nas treba da uradi svoj posao, a svima nam je isti cilj vratiti se normalnom životu”, kazao je Drljača. 

On je kazao da je zabrinutost građana opravdana ali da Vlada FBiH radi sve kako bi osigurala ekonomsku stabilnost. 

“Vlada je poduzela značajne mjere na očuvanju radnih mjesta. Za socijalno zbrinjavanje lica kojima je prestao radni odnos zatraženo je od FZZZ da izmijeni plan rada i uskladi sa novonastalom situacijom”, kazao je Drljača dodavši da će se osigurati novčana naknada za nezaposlene.

On je kazao da isplate penzija imaju prioritet u isplatama iz budžeta, a apelovao je na poslodavce da ne otpuštaju radnike.

"Posao je izgubilo nešto više od 7.000 radnika. Vlada FBiH nema zakonskog osnova da spriječi davanje otkaza radnicima, ali Vlada može stimulisati poslodavce da preuzme dio troškova", kazao je Drljača. 

(Patria)

1
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.