11.4.2020. 21:36
0
Jeličić: Hoteli i turističke agencije neće dobiti poticaje iz dva pravca
Ministar privrede Kantona Sarajevo Draško Jeličić danas je kazao da hoteli i turističke agencije neće dobiti poticaje iz dva pravca, nego samo onoliko koliko je potrebno da se mogu relativno umiriti novonastali problemi u oblasti turizma, koja je nažalost uslijed epidemije pretrpjela najteže posljedice.

On je danas na pres-konferenciji obrazložio zašto je iz kratkoročnih mjera podrške privredi izostavljena djelatnost hotelskih i turističkih agencija.

Kazao je da je Turistička zajednica (TZ) prva reagovala i odmah napravila preraspodjelu sredstva kako bi se ta sredstva opredijelila prema navedenim djelatnostima.

- Prijedlog je razmatran na sjednici Vlade KS prošle sedmice, kada smo zaključili da Turistička zajednica nije dala precizne upute za raspored sredstava, zbog čega je jučer reagovano, pa smo dobili prijedlog koji detaljno obrazlaže na koji način i kojim sredstvima raspolaže TZ da bi ih usmjerila prema ovim djelatnostima - rekao je on.

Ministarstvo privrede i Vlada KS, dodao je, razmatraju mogućnosti dalje pomoći svim privrednim granama, ali da se odluke ne mogu donositi bez konsultacija sa Vladom FBiH kao i općinama.

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.