3.6.2020. 13:07
0
U HNK-a tokom maja bez posla ostalo 1.235 osoba, ukupno 32.090 nezaposlenih
Službi za zapošljavanje Hercegovačko-neretvanskog kantona u maju je prijavljeno novih 1.310 osoba, od kojih je njih 1.235 prijavljeno zbog prestanka radnog odnosa.

Najveći broj otkaza zabilježen je u prerađivačkoj industriji, trgovini, ugostiteljstvu i uslužnim djelatnostima, potvrđeno je Feni iz Službe za zapošljavanje HNK-a.

U proteklom mjesecu iz evidencije nezaposlenih brisane su 1.273 osobe, od kojih 1.132 zbog zaposlenja, dok su ostali brisani zbog drugih razloga, preseljenja u drugu općinu, stjecanja uslova za penziju i slično.

Iz Službe navode kako je najveći broj novozaposlenih našao posao u ugostiteljstvu, uslužnim djelatnostima, prerađivačkoj industriji, trgovini i građevinarstvu.

Inače, u evidenciji Službe za zapošljavanje HNK-a krajem maja evidentirano je 32.090 nezaposlenih osoba, što je u odnosu na prošli mjesec više za 0,12 posto ili za 37 osoba.

(Fena)

HNKPosao
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.