24.8.2020. 9:03
1
Tarčin - Konjic: Potpisivanje ugovora za gradnju novih 4,9 kilometara autoputa u BiH
Ugovor o izgradnji autoceste na dionici Tarčin - Konjic, poddionica Tarčin - Ivan, LOT 1, Tarčin - ulaz u tunel Ivan, bit će potpisan danas u 11 sati u sjedištu JP Autoceste Federacije BiH u Mostaru.

Ugovor će potpisati Adnan Terzić, direktor JP Autoceste FBiH kao investitor, i Hamed Ramić, direktor Euro-Asfalt d.o.o. uime konzorcija izvođača radova Euro-Asfalt d.o.o. Sarajevo i Granit AD Skopje, te federalni ministar prometa i komunikacija Denis Lasić u svojstvu svjedoka sa strane JP Autoceste FBiH i Almedin Husomanović u svojstvu svjedoka ispred konzorcija izvođača.

Vrijednost ugovora za izgradnju poddionice Tarčin - ulaz u tunel Ivan je 77.903.313 eura odnosno 66.584.028 eura bez PDV-a, a sredstva su osigurana putem Europske investicijske banke (EIB) i bespovratnim grant sredstvima od strane WBIF (sredstva EU) u visini od 11,7 milijuna eura.

Predviđeni rok izgradnje je 20 mjeseci, saopćeno je iz JP Autoceste FBiH.

(NAP)

1
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.