2.3.2021. 13:58
0
Javna rasprava o Prostornom planu općine Stolac
Javna prezentacija i rasprava na Nacrt izmjene i dopune Prostornog plana općine Stolac za razdoblje 2013.-2023. godine održana je u utorak u Stocu.
Ecoplan d.o.o. Mostar nositelj je izrade plana, dok je nositelj pripreme općinska Služba za graditeljstvo, prostorno uređenje, zaštitu okoliša i obnovu, objavila je Općina Stolac.

Predmet izmjena i dopuna Prostornog plana su izmjena namjene površina na način da se na dvije lokacije prenamjenjuje poljoprivredno zemljište druge i treće kategorije i šumsko zemljište druge kategorije u građevinsko zemljište s gospodarsko-proizvodnom namjenom, zatim promjena obuhvata zona zaštite nacionalnog spomenika Radimlja, koje su odlukom Komisije za očuvanje nacionalnih spomenika značajno smanjene u odnosu na prethodne, te izmjena trase zapadne obilaznice Stoca.

Planirano je proširenje gospodarske zone na tri površine. Dvije su u neposrednoj blizini, nadovezuju se na postojeću gospodarsku zonu na Hodovu, a to su "Dubrava 2" veličine 206 ha i "Dubrava 3" veličine 167 ha.

Treća gospodarska zona se formira na Komanju brdu i naziva "Komanje brdo" veličine je 609 ha.

Namjena ovih površina "Dubrava 2", "Dubrava 3" i "Komanje brdo" je gospodarsko-proizvodna za smještaj fotonaponskih elektrana.

Izrada izmjena i dopuna Prostornog plana općine Stolac temeljena je na Odluci o pristupanju Izmjena i dopuna Prostornog plana općine Stolac za razdoblje od 2013.-2023. godine koju je Općinsko vijeće Stolac donijelo na sjednici 22. 1. 2021. godine.

(FENA) 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.