26.2.2024. 22:42
0
Lumiwings obustavio sve letove s Međunarodnog aerodroma Tuzla
Grčka aviokompanija Lumiwings obustavila je sve letove s Međunarodnog aerodroma Tuzla, nezvanično saznaje Faktor. Ovu odluku saopćili su Upravi Tuzlanskog aerodroma, a kao razlog navedena je loša popunjenost aviona.

Podsjećamo, grčka aviokompanija Lumiwings od 18. decembra prošle godine, dva puta sedmično iz Tuzle je letjela za švedske gradove Stockholm i Halmstad, nizozemski Maastricht, njemački Saarbrucken i danski Esbjerg. Sve ove linije od danas su obustavljene.

Ugovor MAT-a i Lumiwingsa potpisan je nakon što je Vlada Tuzlanskog kantona osigurala 2,5 miliona KM kao podršku ovom projektu u vidu subvencije, koja je koncipirana tako da će novcem iz budžeta TK biti pokriveni eventualni gubici aviopkompanije. Nezvanično saznajemo da su 2,5 miliona KM već utrošeni kao nadoknada zbog loših ekonomskih rezultata poslovanja.

Prije obustave pomenutih pet linija, Lumiwings je odustao od letova za Istanbul s kojima su trebali startati 5. marta, a razlog i za tu odluku bila je loša prodaja karata.

(Ajdin B.)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.