19.8.2019. 9:24
0
Odobrena produkcija novog igranog filma Pjera Žalice
Nakon prošlogodišnjeg uspjeha na međunarodnoj festivalskoj sceni filma DOBAR DAN ZA POSAO reditelja Martina Turka, Sarajevo Film Festival i Turska državna radio-televizija (TRT) ponovo su ujedinili snage kako bi producirali još dva mikro-budžetna igrana filma u okviru zajedničkog projekta Sarajevo grad filma za globalne ekrane (SCF GS).

Ovaj put, projekt se fokusira na reditelje iz Jugoistočne Evrope čiji filmovi su prethodno prikazani i nagrađeni na Sarajevo Film Festivalu, a koji sada imaju fantastične ideje za filmove koji bi tokom ove godine mogli biti snimljeni u Sarajevu. Prvi će biti produciran film KONCENTRIŠI SE, BABA bosanskohercegovačkog reditelja Pjera Žalice. Radi se o crnohumornom portretu jedne porodice
smještenom u vrijeme uoči posljednjeg rata u Sarajevu, koji će gledaoce nesumnjivo zabaviti i navesti ih na razmišljanje o zajedničkom, društvenom sjećanju.

Snimanje filma planirano je za oktobar ove godine, a za sada je potvrđeno da će u njemu igrati Emir Hadžifazbegović, Jasna Žalica, Nikola Kojo, Gordana Boban, Alma Prica, Jadranka Đokić, Vedrana Božinović, Branimir Popović i Mira Banjac.

Informacija o drugom odobrenom filmskom projektu biti će objavljena kasnije ove godine.

(NAP/Alen Avdić)

 
0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.