11.12.2019. 13:50
0
Mirjana Karanović dobitnica najvišeg glumačkog priznanja „Dobričin prsten''
Laureat najvišeg glumačkog priznanja “Dobričin prsten” za 2019. godinu, koje dodjeljuje Udruženje dramskih umjetnika Srbije, jeste glumica Mirjana Karanović.

Odluku je na sastanku donio žiri koji čine Vida Ognjenović, Svetlana Bojković, Nada Šargin, Goran Marković, Boris Isaković, Dragan Bjelogrlić i Vojin Ćetković, prenosi Avaz. 

Nagrada koja nosi ime po prstenu koji je glumac Dobrica Milutinović 1937. godine dobio od Udruženja glumaca Kraljevine Jugoslavije kao priznanje za izuzetan doprinos pozorištu ustanovljena je 1980. godine, a prvi dobitnik je bio glumac Ljuba Tadić.



(Lejla Trle) 

0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.