27.12.2019. 20:30
0
Preminula poznata ruska glumica i režiserka Galina Volček
Galina Volček, ugledna ruska pozorišna rediteljica i glumica, preminula je u 86. godini.

Volček je preminula u četvrtak u Moskvi, saopćio je teatar Sovremenik. U saopćenju se ne navodi uzrok smrti, ali su mediji javili da je ona primljena u bolnicu prije nekoliko dana zbog upale pluća.

Nakon diplomiranja u pozorišnoj školi, Volček je u 1956. bila suosnivač Sovremenika skupa s nekolicinom mladih glumaca.

Avangardne izvedbe teatra oblikovale su sovjetsku pozorišnu scenu u 1960-im godinama, postajući simbol liberalnog „otopljavanja“.

Volček je debitirala kao pozorišni reditelj u 1962. U 1972., ona je postala glavni direktor Sovremenika, na dužnosti koju je obavljala do smrti.

Volček je također radila kao pozorišna glumica i glumila je u brojnim filmovima, prenosi Associated Press.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.