13.4.2020. 17:05
0
Preminuo glumac Mirsad Elezi
Sinoć je u svojoj pedesetčetvrtoj godini života preminuo glumac Mirsad Elezi, dugogodišnji član ansambla Narodnog pozorišta (NP) u Mostaru.

Mirsad Elezi rođen je u Mostaru 1966. godine, a član je ansambla Narodnog pozorišta od 1994. godine kada je i ostvario svoje prve uloge u predstavama koje je režirala Hadžija Hadžibajramović, saopćeno je iz NP-a Mostar.

Odigrao je preko četrdeset uloga na sceni Narodnog pozorišta u Mostaru, a publika ga pamti po nezaboravnim izvedbama u predstavama "Kidaj od svoje žene" Ray Cooney, u režiji Sulejmana Kupusovića, "Vukodlaci" Vaska Hamovića, u režiji Sulemana Kupusovića, "Ruho" Šemsudina Gegića, u režiji Laure Angiulli, "Derviš i smrt" Meše Selimovića, u režiji Erola Kadića i mnogim drugim.

Takođe, ostvario je brojne zapažene uloge na filmu, a posebno uspješan bio je u predstavama komedijskog žanra, pri čemu je samo na međunarodnom festivalu komedije dobio pet nagrada.

 Dženaza Mirsadu Eleziju bit će obavljena sutra, 14. aprila, u 14 sati na gradskom groblju Sutina, saopćeno je iz Narodnog pozorišta Mostar.

(Fena)

0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.