3.10.2023. 10:36
0
Kćerka pokojnog Robina Williamsa se protivi vještačkoj inteligenciji: Uznemirena sam jer se koristi očev glas
FOTO: facebook
Između ostalog, jedan od njihovih zahtjeva je bio da se ograniči upotreba vještačke inteligencije.

Holivudski scenaristi, čiji je štrajk “zaledio” filmsku industriju maltene pet mjeseci, nedavno su postigli dogovor sa predstavnicima studija.

To znači da će se uskoro vratiti na posao.

Između ostalog, jedan od njihovih zahtjeva je bio da se ograniči upotreba vještačke inteligencije.

Tu ideju je podržala i Zelda Williams, kćerka pokojnog velikana glume Robina Williamsa.

Devet godina od smrti Robina Williamsa navršilo se 11. avgusta, a neprevaziđeni glumac i komičar 2014. godine izvršio je samoubistvo.

Govoreći o tome zašto je protiv vještačke inteligencije, Zelda je kazala da je neko na taj način pokušao da “oživi” glas njenog oca.

- Već sam čula da je vještačka inteligencija koristila njegov ‘glas’ da kaže šta god ljudi žele i smatram da je to uznemirujuće. Posljedice prevazilaze moja osjećanja -  objasnila je Zelda, prenosi Avaz.

(Mubina Lj.)

0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.