19.10.2023. 11:58
0
Umro glumac koji je za ulogu u “Rockyju” bio nominiran za Oscara
Burt Young, glumac koji je zbog uloge u slavnom filmu "Rocky" nominiran za Oscara, preminuo je u 83. godini.

Najpoznatiji kao prijatelj Rockyja Balboe Paulie Pennino, Young je uglavnom glumio Italo-Amerikance u stotinama uloga na televiziji.

Young je preminuo 8. oktobra u Los Angelesu, rekla je njegova kći Anne Morea Steingieser za New York Times. Uzrok smrti nije naveden.

Rođen kao Gerald Tommaso DeLouise u newyorškoj četvrti Queens, služio je u američkim marincima 1950-ih.

Kasnije je studirao u glumačkom studiju Leeja Strasberga. Nastavio je graditi karijeru uglavnom glumeći žestoke momke i italijansko-američke likove na filmu.

Najviše ga je pamtio po ulozi Paulieja Pennina u filmu "Rocky" iz 1976., gdje je glumio mesara alkoholičara i prijatelja glavnog lika Sylvestera Stallonea, Rockyja Balboe.

Stallone je odao počast svom bivšem kolegi, sjećajući ga se kao "dragog prijatelja".

“Bio si nevjerovatan čovjek i umjetnik, jako ćeš nedostajati meni i svijetu”, napisao je Stallone na Instagramu, prenosi Raport.

(Mubina Lj.)

0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.