13.10.2015. 17:29
0
Torcida zaprijetila prekidom meča Malta - Hrvatska, nastavlja se bojkot reprezentacije
Reprezentacija Hrvatske večeras na Malti igra posljednji meč kvalifikacija za EP, dok sa druge strane Norvežani u istoj grupi gostuju na Olimpicu kod Talijana.

Piše: Haris Ahbabović

Hrvatskoj je na Malti neophodna pobjeda, uz povoljan rezultat iz Rima, kako bi se direktno plasirala na EURO.

Iako je HNS donio odluku da ne vodi navijače na Maltu, navijači iz Hrvatske su došli do karata kupovinom od lokalnog stanovništva, uprkos zabrani ulaska na stadion, prenosi Index.hr.

Malteška policija uhapsila je devet hrvatskih državljana, pretežno pristalica Hajduka iz Splita, jer su istakli transparent prijetnji čelnicima HNS-a, ali i zbog sumnji da su htjeli kamenicama da napadu policiju.

U Hrvatskoj je trenutno na snazi bojkot navijača prema reprezentaciji zbog smjene selektora Nike Kovača i postavljanja Ante Čačića, navodno po želji prvog čovjeka Dinama Zdravka Mamića.

Hrvatski mediji pišu kako se boje da bi grupa navijača iz Splita mogla da prekine večerašnji meč na Malti.

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.