13.11.2015. 16:14
0
Zenica u žuto-plavim bojama: "Idemo ludo, idemo jako"
„Idemo ludo, idemo jako“, „Haj'mo Bosno, Bosno, Bosno, haj'mo Hercegovino“, „Sa Bosnom tugujem, Bosni se radujem“, „Jedna si jedina“... odjekuje iz grla na stotine navijača Bosne i Hercegovine koji se okupljaju na ulicama Zenice uoči večerašnje prve utakmice baraža za EURO 2016, koju će popularni „zmajevi“ u najvećem gradu srednje Bosne odigrati protiv Republike Irske.

Kako javlja reporter Anadolu Agency (AA), atmosfera na ulicama je izvanredna. U istinskoj fudbalskoj euforiji grad je kompletan u žuto-plavim, državnim bojama BiH. Među navijačima BiH vlada optimizam. Svi su uvjereni u trijumf bh. nacionalnog tima i dobru prednost pred revanš meč koji će za tri dana biti igran u Dublinu.

Stadion „Bilino polje“ večeras će biti ispunjen do posljednjeg mjesta, a simpatizeri reprezentacije BiH tvrde da će napraviti paklenu, ali fer i sportsku atmosferu, te nastojati biti 12. igrač u timu selektora Mehmeda Baždarevića.

Prva utakmica play-offa za plasman na Evropsko prvenstvo „Francuska 2016“ između BiH i Irske igra se sa početkom u 20.45 sati.

(Anadolija)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.