7.10.2016. 23:06
0
Rezultati kvalifikacionih utakmica: Grčka pobijedila Kipar, Portugal deklasirao Andoru
U grupi H (gdje igraju Belgija i BiH) odigrane su još dvije utakmice kvalifikacija za odlazak na Mundijal, koji će se 2018. godine održati u Rusiji.
Grčka je pobijedila Kipar 2:0, dok je Estonija savladala Gibraltar sa 4:0.

Grčku je u vodstvo doveo Mitroglou u 12. minuti, a u 42. minuti je Mandalos postigao drugi pogodak i donio rezultat od 2:0.

Estonci su imali velikih problema sa Gibraltarom u prvih 45 minuta. Međutim, u 47. minuti Kaeit je pogodio za 1:0. Samo pet minuta poslije Vassiljev je udvostručio vodstvo. Treći pogodak postiže Kaeit u 70. minuti, a konačnih 4:0 postavio je Mosnikov u 88. minuti meča.

Belgija je u ovoj grupi deklasirala našu selekciju rezultatom 4:0

Grupa A 

Odigrane su i kvalifikacione utakmice u grupama A i B. 

U grupi A Francuska je bez većih problema pobijedila Bugarsku sa visokih 4:1. Golove su postigli Gameiro dva, Payet i Griezmann. Jedini gol za goste obezbjedio je Aleksandrov .

Utakmica između Luksemburga i Švedske zvršena je sa 0:1, golom Lustiga u 58. minuti.

Holandija je u Rotterdamu pobijedila Bjelorusiju 4:1. Golove su postigli Promes dva, Klaassen i Janssen. Strijelac za goste bio je Rios. 

Grupa B

Mađarska i Švicarska odigrali su meč u Budimpešti a rezultat je 2:3. Goste je u vodstvo doveo Haris Seferović u 51. minuti. Poravanao je Szala dvije minute poslije. Rodriguez u 67. minuti pogađa za 1:2, ali je Szala četiri minute poslije poravnao na 2:2. Pobjedu gostima osigurao je Stocker u 90.minuti.

Latvija je poražena od Farskih Ostrva 2:0. Nattestad i Edmundsson su postigli golove. 
Andora je izgubila od Portugala sa 6:0. Ronaldo je postigao četiri pogotka, a u strijelce su se još upisali Cancelo i Silva.

(Alen Avdić)
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.