13.11.2016. 22:29
30
BiH ispustila pobjedu protiv Grčke u 95. minuti, naša reprezentacija bila mnogo bolja
Večeras je na Karaiskakis stadionu u Pireju odigran meč između Grčke i BiH, a u pitanju su kvalifikacije za SP u Rusiji. Utakmica je okončana remijem 1:1.

Piše: Haris Ahbabović

Sjajnim golom Miralema Pjanića iz slobodnjaka, naša reprezentacija od 32. minute je povela sa 0:1. Nešto kasnije gol je upisan Karnezisu, kao autogol, dok je Pjaniću upisana asistencija.

Naš tim je imao osam udaraca prema golu Grka, dok domaći tim nije imao bukvalno nijedan udarac prema Begoviću, sve do sudijske nadoknade prvog dijela kada je Begović odbranio udarac Mitrogloua. Posjed lopte je također u potpunosti bio na strani naše reprezentacije.

U drugom dijelu Grčka se probudila, pa su domaćini imali nekoliko lijepih prilika. Uspjeli su čak pogoditi i stativu, ali je Begović malo prije toga loptu skrenuo prema stativi. Priliku je imao Fortounis.

Dvije sjajne prilike nakon toga je imao Edin Džeko, koji je sam izlazio pred Karnezisa, ali se rezultat nije mijenjao. Potom se Mitroglou nije snašao pred našim golom, a onda je Pjanić imao veliku šansu, ali je šutirao pored gola.



Petnaestak minuta prije kraja utakmice je nastala ogromna gužva nakon prekršaja nad Džekom. Nakon velikih koškanja poslije prekršaja nad Džekom, crvene kartone su dobili naš kapiten, Edin Džeko, i grčki fudbaler, Papadopoulos. Koškanje je počelo kada je fauliran Džeko i kada je jedan od grčkih igrača namjerno udario koljenom u glavu naše kapitena, a nakon toga nije želio da mu dopusti da se podigne sa trave.



Papastathopoulos i Lulić su također dobili žute kartone. Džeko je dobio drugi žuti karton, dok je Papadopoulos dobio direktan crveni karton. Inače, meč je obilježio veliki broj žutih i crvenih kartona.

Ipak, Georgios Tzavellas u petoj minuti sudijske nadoknade postiže gol za Grke i donosi im ogroman bod.



Podsjećanja radi, grčki navijači su prvo pretukli tri naša navijača, potom su izviždali himnu BiH, a na tribinama se pojavio skandalozan transparent "Nož, žica, Srebrenica". Utakmica je nakon gola našeg tima nakratko bila prekinuta zbog bakljada navijača obje selekcije.

Belgija je u sklopu iste grupe deklasirala Estonce sa 8:1, tako da su Belgijanci sada prvi sa 12 poena. Grčka ima 10 bodova, dok naš tim ima sedam poena.

 
30
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.