3.7.2018. 11:08
8
Skandalozna naslovnica Kurira o junaku hrvatske reprezentacije: Prodao vjeru za večeru, više nisam Srbin!
Kurir
Hrvatska se plasirala u četvrtfinale Mundijala u Rusiji nakon infarktne utakmice protiv selekcije Danske.

Piše: Haris Ahbabović

Junak hrvatske reprezentacije bio je golmana Monaca, Danijel Subašić, koji je odbranio čak tri penala Dancima i tako odveo svoj tim u četvrtfinale jednog SP prvi put nakon 20 godina.

Ipak, beogradski list Kurir danas je donio skandaloznu priču o hrvatskom golmanu sa naslovom "Prodao vjeru za večeru", aludirajući na to da Subašić, prema pisanju ovog lista, ima srpsko porijeklo.

Osim toga, pored fotografije golmana Hrvatske napisan je veliki naslov "Više nisam Srbin".

Danijel Subašić je rođen 1984. godine u Zadru. Danijelov otac Jovo je pravoslavac, što je i ponukalo medije u Beogradu da pišu o Subašiću, a njegova majka je Hrvatica iz okoline Benkovca.

8
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.