17.7.2018. 13:27
0
"Vidjeli smo da se možemo nositi s njima. Vjerujem da možemo proći Spartak"
Prvak Bosne i Hercegovine Zrinjski u srijedu će u uzvratnom susretu pretkola Lige prvaka na stadionu pod Bijelim brijegom dočekati Spartak iz Trnave.

Dan uoči utakmici "Plemić" su na službenoj konferenciji za novinare bili poprilično optimistični te su izrazili uvjerenje kako mogu nadigrati slovačkog prvaka i nadoknaditi zaostatak od 1:0 iz prvog susreta.

Veznjak Zrinjskog Hrvoje Barišić kazao je kako su on i njegovi suigrači u prvoj utakmici imali previše respekta prema protivniku.

- Prije utakmice, prije nego smo osjetili to na terenu, mislili smo da su puno bolja ekipa. Vidjeli smo da se možemo nositi s njima. Na našem terenu dat ćemo sve od sebe i vjerujem da ih možemo proći - kazao je Barišić.

Najbolji igrač i najbolji strijelac Zrinjskog u protekloj sezoni Miloš Filipović bio je još optimističniji i hrabriji u najavi sutrašnje utakmice.

- Mislim da smo nezasluženo izgubili u prvoj utakmici. Mislim da možemo dostići zaostatak iz prve utakmice, bolja samo ekipa i to ćemo pokazati sutra na terenu - istaknu je Filipović.

Trener Zrinjskog Ante Miše kazao je kako nije zadovoljan ni rezultatom niti igrom svoje momčadi u Trnavi.

- Do 70. minute imali smo povoljan rezultat – 0:0. Međutim, isključenje Čirjaka nas je dosta poremetilo u nekim našim zamislima. Ono što meni daje nadu je da mi nismo bili na sto posto, nismo bili ni na 70 posto svojih mogućnosti. Neki su nam igrači ostali dužni i oni sutra imaju priliku pokazati i dokazati da Spartak nije bolja momčad od Zrinjskog - poručio je Miše.

Dodao je kako to ne znači da će njegova momčad ići "grlom u jagode".

- Svakako ćemo morati biti ofenzivniji, ali morat ćemo biti kompaktni i homogeni u svim linijama. Kada nam se otvoriti neka šansa morat ćemo je iskoristiti, jer u europskim utakmicama nemaš komoditet da stvoriš pet-šest prilika. Moraš zabiti gol iz jedna ili dvije šanse da bi mogao računati na pobjedu i prolaz - kazao je Miše.

Trener Zrinjskog nije htio novinarima otkriti početnih jedanaest, kao što je to bio slučaj prije prve utakmice, kazavši kako će o tome odlučiti uoči samog početka susreta.

Utakmica Zrinjski – Spartak igra se u srijedu od 19 sati, uz izravni televizijski prijenos na kanalu Arenasport 1 BiH.

Pobjednik ogleda igrat će u drugom pretkolu Lige prvaka, najvjerojatnije protiv varšavske Legije, koja je u prvom susretu u gostima svladala irskog prvaka Cork City rezultatom 1:0.

Poraženi natjecanje nastavlja u kvalifikacijama Europske lige, i to protiv boljeg iz ogleda Kukešija (Albanija) i Vallette (Malta).

(Fena / Haris Ahbabović)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.