14.11.2018. 21:46
0
Messi u lovu na čudesni Peleov rekord
Argentinski nogometaš Lionel Messi ruši sve rekorde pred sobom u dresu Barcelone, a sada nije daleko od još jednog nevjerovatnog podviga.

Leo Messi već sada spada u jednog od najvećih nogometaša svih vremena, posebno kada govorimo o klupskom nogometu.

Argentinski čarobnjak je s Barcelonom osvojio sve što se može osvojiti, a srušio je brojne rekorde na tom putu, piše Sportklub.

Međutim, jedan rekord se činio nedostižan, a to je rekord po broju postignutih golova u jednom klubu. Ipak, kada je riječ o dečku iz Rosarija ništa nije nemoguće.

Messi je sa dva gola protiv Betisa došao na drugo mjesto vječne ljesvice strijelaca sa 566 golova u dresu Barce, pretekavši Gerda Mullera (565).

Ispred Messija je ostao još samo legendarni Pele koji je za Santos postigao 643 gola, prenosi N1.


(Amila Alijagić)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.