23.5.2019. 20:32
0
Valverde ipak ostaje u Barceloni: On je diskretan, pošten i vrlo inteligentan
Predsjednik Barcelone Josep Maria Bartomeu još jednom je podržao sadašnjeg trenera prve ekipe Ernesta Valverdea.

Prvi čovjek katalonskog giganta istaknuo je kako Valverde s ovom ekipom "postupa pošteno i inteligentno".

Valverdeov status došao je u pitanje nekoliko puta u posljednje vrijeme. Iako je osvojio naslov prvaka Španikje, u finalu je Kupa Kralja, ispadanje od Liverpula iz Lige prvaka spominjalo se kao glavni razlog zašto bi trebao otići iz kluba.

No Bartomeu je danas posebno naglasio da je Valverde taj i dodatno ga nahvalio.

- Želim istaknuti kako on diskretno, s poštovanjem i inteligentno vodi ovu momčad te progresivno u nju utjelovljuje nove vrijednosti. Referiram se na Ernesta Valverdea, kojem duboko vjerujemo da dobro radi posao - rekao je pa dodao:

- Osvojili smo prvenstvo s velikom razlikom ispred prvih pratitelja, tri utakmice prije kraja sezone, 11 ispred drugog Atletika i 19 bodova ispred trećeg na ljestvici. Osvajanje lige bio je izvanredan uspjeh za nas. Recite onima koji to žele omalovažiti neka govore što hoće, prenosi Index.hr.


(Amila Alijagić)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.