24.8.2019. 22:41
0
Sedam golova u utakmici Fiorentine i Napolija: Napolitancima tri boda
U prvom kolu Serije A Fiorentina je ugostila Napoli, koji je slavio rezultatom 4:3.

Fiorentina je povela već u devetoj minuti, kada je siguran sa bijele tačke bio Puglar. Nakon toga, Napoli je bio bolji protivnik na terenu, a to im se isplatilo u 38. minuti kada Dries Mertens postiže pogodak za 1:1.

Samo nekoliko minuta kasnije, Napoli prelazi u vodstvo. Sudija je pokazao na bijelu tačku, a pogodak za 2:1  postigao je Insigne. S tim rezultatom se otišlo na pauzu.

U 52. minuti, nakon kornera,  Nikola Milenković se našao na pravom mjestu u pravo vrijeme, te poslao loptu u donji desni ugao za 2:2.

Nakon toga, Napoli ponovo nastavlja s napadima, pa u 56. minuti stiže do novog vodstva. Ovaj put loptu u mrežu je poslao Callejon.

Fiorentina se nije predavala, te postižu još jedan pogodak. Ovaj put strijelac je bio Kevin Prince Boateng. No, ni tu nije bio kraj. Samo dvije minute kasnije, Callejon je odlično centrirao, a insigne bez problema zabio loptu u praznu mrežu za pobjedu Napolija od 4:3.


(Amila Alijagić)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.