17.9.2019. 14:41
0
Tom Cat iz Tuzle treća u Europa League u Italiji, Semir Mujkanović najbolji strijelac
Ekipa Tom Cat iz Tuzle u Italiji je osvojila treće mjesto u Europa League u mini fudbalu.

Podsjetimo, nakon što su na državnom prvenstvu u mini fudbalu ove godine osvojili 3. mjesto u Vitezu, ekipa Tom Cat iz Tuzle izborila je učešće u Evropi, tačnije plasman u Europa League.
 
Turnir je trajao od 12. do 15. septembra, a ukupno je bilo 40 ekipa iz čitave Evrope, raspoređenih u osam grupa po pet ekipa. Naši predstavnici osvojili su prvo mjesto u grupi sa tri pobjede i jednim remijem, a i u nastavku takmičenja imali su zapažene rezultate.
  
- U osmini finala i četvrtfinalu smo bili bolji od predstavnika iz Mađarske, dok smo zaustavljeni tek u polufinalu, i to od rumunskog šampiona, gdje smo nakon 2:2 pristupili izvođenju penala, te, nažalost, sreća nije bila na našoj strani. U utakmici za treće mjesto savladi smo izraelskog šampiona „On gala“. Kada uzmemo u obzir da većina zemalja koje su nastupile na Europa League ima svoju i ligu i kup u mini nogometu, te im je taj sport u velikom usponu, onda je ovaj uspjeh još draži – kažu iz Tom Cata i dodaju da je za najboljeg strijelca Europa League za 2019. godinu proglašen njihov kapiten Semir Mujkanović koji je postigao devet golova.


(Admir Oručević)

 
0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.