14.10.2019. 9:28
0
Igrao za Juventus, zarađivao milione, a sada radi kao konobar: Ništa više nemam, potrošio sam 14 miliona dolara. Krivi su spori konji i brze žene!
Mediji su donijeli zanimljivu priču o nekadašnjem fudbaleru Juventusa, Fabianu O'Neillu. O'Neill je profesionalnu karijeru započeo u Nacionalu koji se takmičio u Prvoj ligi Urugvaja, a onda je igrao za Cagliari, Juventus i Perugiju.

Piše: Haris Ahbabović

"Dok sam bio igrač Cagliarija namjestio sam utakmicu s Chievom. Jednim i drugima je odgovarao remi dok smo se borili za opstanak. Od čelnika svojih klubova dobili smo i nagradu za opstanak u ligi. Dogovorio sam remi sa kapitenom Chieva, kao i sa svojim saigračima. Još smo se išli u kladionice da uložimo novac na neriješen rezultat. U 87. minuti smo poveli s 2:1 preko Diega Lopeza. Prišao sam mu i rekao: 'Ispravi ovo, budi krivac za primljeni gol ili će nas razapeti'. I onda smo do kraja meča primili gol", rekao je Urugvajac.

On je istakao da je namjestio i jednu utakmicu dok je igrao za Perugiju.

"Bio sam kapiten Perugije. Dogovorio sam rezultat i opet smo se svi kladili. Sve je prošlo kako smo se dogovorili", rekao je ovaj Urugvajac.

On je na kraju rekao da je tokom igranja u Seriji A vodio lični rat sa brojnim fudbalerima, a prije svega sa Gatussom iz Milana.

"Ništa više nemam. Potrošio sam 14 miliona dolara. Ko je kriv? Krivi su spori konji i brze žene", rekao je O'Neill i dodao:

 "Siromašan sam, ali opet sam sretan. Glavno je da porodica i ja imamo nešto da jedemo. Pronašao sam nove prijatelje, one prave, a ne lažne koji su bili pored mene dok sam bio bogat".

 "Moja je krivica. Žene su se zaljubljivale u moje pijano izdanje, a onda su pokušavale da me promijene. Niko nije mogao da me promijeni. Čak su mi nudili i pomoć psihologa. Od mene su bogatije i moje bivše žene", naveo je fudbaler koji danas radi kao konobar.

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.