18.10.2019. 18:29
0
Stari klub koji je iznjedrio i otkrio brojne nogometne asove, više ne postoji
"US Citta di Palermo" danas je zvanično ugašen, i to nakon 32 godine postojanja.

Kako su objavile italijanske vlasti, sud u Palermu prihvatio je danas prijedlog tužilaca da klub proglasi nelikvidnim.

Andrea Zamparini, sin kontroverznog biznismena i vlasnika Mauricija, ponudio je 10.000.000 eura kako bi se prebili svi dugovi, što je tužilac okarakterizirao kao prenisku sumu novca.

Klub koji je iznjedrio i otkrio brojne nogometne asove, postojao je od 1987. i bio je treći nasljednik Palerma, koji je osnovan još davne 1900. godine.

Palermo, koji mnogi nogometni sladokusci dobro pamte, bilježio je najbolje rezultate na početku trećeg milenija.

Tri puta je Seriju A završavao na petom mjestu, a 2011. igrao je finale Kupa. Zbog prenatrpanih dugova, Palermo je izbačen iz Serije B za sezonu 2019/2020., ali je novi klub SSD Palermo, koji je nastao nedugo poslije ove odluke, počeo da se takmiči u Seriji D. Klub koji je danas ugašen, bio je četvrta verzija originalnog Palerma, prenosi Avaz.


(Amila Alijagić)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.