9.11.2019. 18:58
0
'Plemići' napunili mrežu 'Građana'
U susretu 16. kola nogometne Premijer lige BiH HŠK Zrinjski je u Mostaru s visokih 4:0 nadigrao Tuzla City.U susretu 16. kola nogometne Premijer lige BiH HŠK Zrinjski je u Mostaru s visokih 4:0 nadigrao Tuzla City.

Iako se igralo u nemogućim uvjetima, na kišom potopljenom terenu, pod vodstvom novog trenera Nenada Gagre domaći nogometaši odigrali su odličnu utakmicu te su sa po dva gola u oba poluvremena nadigrali goste iz Tuzle.

Domaći su poveli već u petoj minuti. S ruba kaznenog prostora šutirao je Frane Čirjak, lopta je pogodila igrača Slobode Adisa Hadžanovića i završila u golu gostiju.

Slična situacija ponovila se u 34. minuti. Ovoga puta pucao je Petar Kunić, a ovoga puta loptu je u svoju mrežu skrenuo Borislav Terzić.

U nastavku je Staniša Mandić u 64. minuti završio kontru Zrinjskog za 3:0, a konačnih 4:0 postavio je Kristijan Stanić u 80. minuti.

S tri nova boda Zrinjski se popeo na peto mjesto ljestvice s 26 bodova, bodom manje od Tuzla Cityja koji se nalazi odmah iznad Zrinjskog.


(Fena/Admir Oručević)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.