4.12.2019. 18:53
0
Ispred prostorija FK Sarajevo napadnut snimatelj Nove BH: Naš snimatelj je dobio udarac u glavu!
FOTO: Dnevni Avaz
Navijači FK Sarajevo danas su protestirali ispred prostorija kluba u Titovoj 38b kako bi izrazili nezadovoljstvo zbog smjene trenera Husrefa Musemića.

Nova BH je izdala saopćenje u kojem je navedeno da je na ovoj lokaciji, tokom mirnih protesta, napadnut kamerman ove TV kuće.

"Današnje proteste navijača FK Sarajeva zbog smjene Husrefa Musemića obilježio je incident - napad na novinarsku ekipu Nove BH. O nezadovoljstvu navijača FK Sarajevo izvještavamo danima, ali večeras nismo uspjeli, jer je napadnut naš snimatelj Sedin Lepić koji je prilikom obavljanja zadatka dobio udarac u glavu. Napao ga je jedan od navijača koji se našao pred prostorijama kluba. O svemu je obaviješten MUP KS. Ekipu smo povukli, jer za rad trebamo slobodu kretanja, slobodu govora i sigurnost. Večeras je nismo imali. 

Nova BH oštro osuđuje nasilje te bilo kakve napade na medijske ekipe kao i i pokušaje uskraćivanja slobode govora. Pozivamo nadležne organe i druge institucije da efikasno djeluju u skladu sa Zakonom. Također, pozivamo novinarska udruženja u Bosni i Hercegovini, kao i kolege novinare, na solidarnost u napadu na medijske slobode u našoj zemlji. Fizički napad koji je naša ekipa doživjela večeras neće nas spriječiti da nastavimo obavljati svoju misiju profesionalnog i objektivnog informiranja javnosti o svim bitnim događajima u Bosni i Hercegovini, regiji i svijetu", stoji u saopćenju Nove BH.

 
0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.