11.12.2019. 22:46
0
Zvezda od gotovine napravila veresiju i završila kao posljednja u grupi, Bayern lako u Munchenu pobijedio Tottenham
Večeras je okončana grupna faza Lige šampiona za ovu sezonu.

Piše: Haris Ahbabović

U grupi A, PSG je deklasirao Galatasaray sa 5:0, dok je Real Madrid kao gost pobijedio Clug Brugge sa 3:1. Dalje su iz ove grupe prošli PSG i Real.

U grupi B, Bayern je na Alianz Areni pobijedio Tottenham sa 3:1. Coman, Muller i Coutinho su pogađali za Bavarce, dok je jedini gol za Spurse postigao Sessegnon.

Crvena zvezda je ostala bez proljeća u Europa ligi pred sami kraj utakmice kada je Jander napravio glupost, napravio penal, kojeg je u gol pretvorio El Arabi za konačnih 1:0 u korist domaćina Olympiakosa. Treba dodati da je Zvezda promašila penal u prvom poluvremenu.

Jasno, Bayern i Tottenham su prošli dalje iz ove grupe.

U grupi D, Atletico Madrid je sa 2:0 pobijedio Lokomotivu iz Moskve, dok je Juventus u gostima pobijedio Bayer Leverkusen sa 2:0. Ronaldo i Higuain su bili strijelci golova za Staru damu.

Iz ove grupe u osminu finala Lige prvaka su se plasirali Juventus i Atletico.

Plasman u osminu finala Lige prvaka su izborili: PSG, Real Madrid, Man. City, Atalanta, Bayern Munchen, Tottenham, Juventus, Atletico Madrid, Liverpool, Napoli, Chelsea, Valencia, Leipzig, Lyon, Barcelona i Dortmund.

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.