3.1.2020. 20:03
0
Boateng: Prokleti novac je promijenio nogomet, baš kao i društvo
Nogometaš Fiorentine Kevin Prince Boateng smatra da moderni nogomet nije više zanimljiv kao što je bio nekada. On optužuje, prije svega, mlade igrače koji više razmišljaju o videoigrama i Instagramu nego o treninzima i utakmicama.

- Nogomet je posao, a igrači su brojevi. Ako se ne trudite, brzo vas zamijene. Prosto je. Bilo bi zanimljivo vidjeti anketu koja bi otkrila koji igrači i dalje vole da treniraju i uživaju u igranju. Nogomet je danas posao za profesionalce. Pritisak je ogroman i često izaziva depresiju - rekao je Boateng za Diario AS. 

Smatra da je ogroman novac ono oko čega se sve vrti u modernom nogometu.

- Mladi igrači ne bruse svoj talent. Ja dobro znam šta znači protraćiti svoj talent, i to nekoliko puta. Neki klinci voze Mercedes s 19 godina i ništa ne čine kako bi dodatno napredovali. Razmišljaju samo o PlayStationu i Instagramu. Oni su posljednji koji stižu i prvi koji odlaze s treninga. Mislim da se nogomet promijenio, baš kao i društvo. Prokleti novac, nogomet više nije zabavan - rekao je Boateng, prenosi Avaz.


(Amila Alijagić)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.