14.2.2020. 21:14
0
Iz Manchester Citya poručili: Razočarani smo, ali nismo iznenađeni
Aktuelni prvak Premier lige suspendovan je iz svih UEFA takmičenja, dakle Lige šampiona ili Evropske lige, u naredne dvije sezone.

Kazna se ne odnosi na tekuću sezonu, u kojoj se City kvalifikovao za osminu finala gdje ih čeka Real Madrid, tako da će kazna početi da teče od takmičarske 2020/21.

UEFA je utvrdila da je City prekršio pravila o licenciranju i finansijskom fair-playu između 2012. i 2016. godine, pa su uz suspenziju na dvije sezone kažnjeni i novčano – 30 miliona eura.

"Manchester City je razočaran, ali nije iznenađen današnjom odlukom UEFA-e. U decembru 2018. godine istražitelji UEFA- javno su najavili sankcije Manchester Cityju, prije nego što je istraga uopšte i počela. UEFA je pokrenula istragu, sprovela je i sudila. Klub je uložio prigovor zbog svih dešavanja i uputio je žalbu disciplinskom tijelu UEFA, a nakon ove odluke će se pokrenuti postupak žalbe Arbitražnom sudu za sport u Lozani", saopćeno je iz ovog kluba.


(Lejla Trle) 

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.