25.2.2020. 22:57
0
Bayern deklasirao Chelsea u gostima i gotovo osigurao prolaz u četvrtfinale Lige Prvaka
Nogometaši Bayerna u gostima su deklasirali domaći Chelsea u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka rezultatom 3:0 i tako gotovo osigurali prolazak u četvrtfinale.

Fudbaleri Bayerna su od početka počeli žustro, sa nekoliko prilika pred golom Chelsea. Pokušali su Coman, Lewandowski i Muller koji je pogodio prečku.

Chelsea je u prvom poluvremenu jednom ozbiljno zaprijetio golu gostujućeg tima preko Alonsa, ali je pokušaj bio neuspješan. Prvo polucrijeme je završeno bez pogodaka.

U nastavku je Bayern gotovo zapečatio sudbinu domaćem timu, zabivši u prvih devet minuta drugog poluvremena dva gola. Oba puta asistent je bio Lewandowski a strijelac fenomenalni Gnabry, koji je u 51. i 54. minuti postigao golove za 0:2.

Lewandowski se do kraja utakmice i sam upisao u strijelce u 76. minuti, nakon fenomenalne asistencije Daviesa i tako postavio finalni rezultat, 0:3.

Do kraja utakmice vrijedi izdvojiti još isključenje Alonsa sedam minuta prije kraja meča. 
Iduće kolo igra se u Minhenu 18. marta.

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.