25.2.2020. 22:59
0
Mirna utakmica na San Paolu: Napoli - Barcelona 1:1
Nogometaši Napolija večeras su remizirali sa sastavom Barcelone na domaćem terenu rezultatom 1:1.

Utakmica se igrala oprezno na obje strane, a u prvih 45 minuta igre nije bilo mnogo prilika. Messi je loše šutirao na samom otvaranju utakmice, dok je na drugoj strani Ter Stegen bez problema zaustavio udarac Mertensa.

Napoli je preko Mertensa poveo u 30. minuti susreta, na asistenciju Zielinskog.

Do kraja prvog poluvremena domaćin je mogao postići još jedan pogodak, ali je Manolas bio neprecizan pa su Napolitanci na odmor otišli uz vodstvo rezultatom 1:0.

Mertens je u 49. minuti bio primoran da napusti igru zbog povrede koju je uzrokovao start Sergia Busquetsa. 

U 57. minuti susreta Busquets je majstorski pronašao Semeda, nakon čega je Portugalac odigrao lijepu asistenciju za Griezmanna, koji je zatresao mrežu i postavio ono što će na kraju ispasti konačan rezultat - 1:1.

Do kraja susreta isključen je Arturo Vidal, koji je u 89. minuti dobio drugi žuti karton nakon sukoba sa Ruijem, tako da je Barcelona, uz Busquetsa, ostala bez još jednog fudbalera u revanšu. U samoj završnici susreta povrijedio se i Pique, kojega je na terenu zamijenio Lenglet.

Iduće kolo igra se 18. marta na Camp Nou stadionu u Barceloni.

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.