26.2.2020. 22:56
0
Manchester City napravio sjajan preokret i savladao Real Madrid
Fudbaleri Manchester Citya u prvom kolu osimne finala Lige Prvaka trijumfirali su protiv ekipe Reala iz Madrida rezultatom 1:2.

Početak utakmice bio je miran i bez pravih prilika. Prvu prijetnju na gol protivnika napravili su gostujući igrači, ali Gabriel Jesus nije realizirao priliku koja je stigla nakon asistencije De Bruynea. I Real Madrid je imao svoju priliku. Naime, Benzema se sjajno snašao u kaznenom prostoru gostiju, ali je Ederson zaustavio njegov pokušaj.

Timovi su na odmor otišli bez pogodaka.

U nastavku su fudbaleri Citya preuzeli inicijativu. Mahrez je imao čak tri šanse, ali nijednom nije uspio spremiti loptu u gol, što su kaznili igrači Real Madrida. Nakon izgubljene lopte Građana na sredini terena, Vinicius je iskoristio priliku i asistirao Iscu, koji je pogodio za vodstvo Reala, 1:0.

Građani su do izjednjačenja uspjeli doći u 78. minuti, kada Gabriel Jesus koristi asistenciju De Bruynea i nakon duela sa Ramosom pogađa za 1:1.

Drugi gol fudbalera Citya došao je iz penala, nakon što je Sterling srušen u kaznenom prostoru Reala. De Bruyne je rutinski pogodio za 2:1 i tako kompletirao preokret svoga tima. To je bio konačni rezultat meča.

Uzvratni meč na Etihad stadionu u Manchesteru igra se 17. marta.

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.