17.3.2020. 9:42
0
UEFA danas odlučuje o sudbini evropskog nogometa u ovoj sezoni
Evropska nogometna federacija (UEFA) danas će prijepodne u jeku pandemije koronavirusa na videokonferenciji donijeti niz odluka u vezi s nastavkom evropskih liga i Evropskog prvenstva.

Evropsko prvrnstvo je trebalo početi u junu u 12 evropskih država. UEFA će donijeti novi termin održavanja tog takmičenja, a navodno su najizgledniji termini decembar ove godini, ili ljeto 2021. godine, javlja STA. 

Krovna evropska nogometna kuća ozbiljno razmatra i smanjenje broja klupskih utakmica do kraja sezone. Jedan od prijedloga je i da se u četvrtfinalu i polufinalu Lige prvaka odigra samo jedan meč na neutralnom terenu. 

Po drugom prijedlogu, četvrtfinale Lige prvaka bi se odigralo po standardnom formatu, a uslijedio bi turnir najbolje četiri ekipe, koji bi kao i finale bio odigran u Istanbulu. 

Problem predstavljaju revanš utakmice osmine finala koje su otkazane zbog pandemije koronavirusa. Radi se o mečevima između Real Madrida i Manchester Cityja, Barcelone i Napolija, Juventusa i Lyona, te Bayerna i Chelseaja.

Evropska liga ima isti problem jer je odigrano samo šest mečeva prvog dijela osmine finala, a utakmice Sevilla - Roma i Inter - Getafe su otkazane. 

Što se tiče nacionalnih prvenstava, UEFA je naložila savezima da u slučaju otkazivanja takmičenja prvakom poglase ekipu koja je u tom trenutku zauzimala prvo mjesto na tabeli.

Ukoliko se to dogodi u Bosni i Hercegovini, pobjednički pehar pripast će FK Sarajevo.  

U najjačim evropskim ligama pehari bi pripali Juventusu u Italiji, Barceloni u Španiji, Liverpool u Engleskoj, Bayernu u Njemačkoj i PSG-u u Francuskoj.


(Fena)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.