1.5.2020. 10:00
0
Dybalina djevojka: Zašto širite laži? Paulo nije četvrti put pozitivan na koronavirus
Prije dva dana svijetom je odjeknula vijest koju je objavio španski Chirnguito, a prenijeli ostali mediji, da Paulo Dybala i 40 dana nakon potvrđene zaraze koronavirusom i dalje ima zloglasnu bolest jer je i posljednji, četvrti test koji je napravila zvijezda Juventusa pozitivan.

To je u programu argentinske televizijske postaje Canal 9 oštro demantovala njegova djevojka Oriana Sabatini, koja je nazvala ''lažima'' navode španske emisije da su na koronu opet pozitivni i njen dečko i ona.

- Nije istina da je i Paulov četvrti test pozitivan! Nije mi jasno zašto neko širi takve laži. Činjenica je da smo oboje napravili testove i da sada čekamo rezultate. Ne znam odakle izmišljotina kako je potvrđeno da je Paulo 40 dana zaražen, kao i da je i ovaj test to pokazao. Sigurno ne od nas. Kao što smo javno i iskreno objavili da smo pozitivni, tako ćemo jasno komunicirati i kada budemo negativni.

Dybalina djevojka je o svom stanju rekla:

- Moj posljednji test bio je negativan, tako da postoji velika šansa da sam izliječena. Naravno, ne mogu biti 100 posto sigurna u to dok ne dođu rezultati novog testa. Čekam ga, kao i svi ostali.

Početkom aprila Dybala je objavio da više nema koronavirus nakon negativnog testa, međutim dva dana kasnije je napravljen novi test i bio je pozitivan. Nakon toga je dva puta testiran u razmaku od po deset dana. Prvi test je bio pozitivan iako više nema nikakve simptome zaraze, dok se rezultati drugog, kako tvrdi njegova djevojka demantujući vijesti da je taj test pozitivan, još očekuju. Test Oriane Sabatini prvo je bio pozitivan na koronavirus pa negativan i sada se čeka rezultat novog.

Ranije je Dybala otkrio da mu je najteže bilo na početku zaraze.

- Prvih dana sam imao snažne simptome. Sada ih više ne osjećam, normalno se krećem i nastavljam s treninzima. Na početku nisam mogao trenirati ni pet minuta, odmah bih osjetio težinu i bol u mišićima pa sam morao prestati.

Dybali (26) su prekid sezone zbog pandemije koronavirusa u Italiji i bolest došli u najgorem trenutku. Argentinski napadač igrao je sezonu života u kojoj je s 13 golova i 12 asistencija vodio Juventus prema dvostrukoj kruni, prenosi S1.


(Admir Oručević)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.