29.5.2020. 8:30
1
Slovenski mediji: Među privedenim u Bijeljini na "kokain" zabavi i sudija koji je dijelio pravdu u Ligi prvaka
Prema informacijama do kojih je došao slovenski "24ur.com" među 35 privedenih osoba u policijskoj akciji u Bijeljini nalazi se i poznati nogometni sudija iz ove države Slavko Vinčić.

Prilikom pretresa vikednice u mjestu Suvo Polje kod Bijeljine, gdje je zatečeno 35 osoba, pronađeno je 10 pištolja, 14 paketića kokaina, devet tableta medicinske droge, tri pancira, više mobilnih telefona i laptopa, novac u iznosu od oko 20.000 KM u raznim valutama.

Slovenski "24ur.com" piše kako je među uhapšenim i sudija Slavko Vinčić koji je ove sezone dijelio pravdu na tri utakmice Lige prvaka. Navode kako je Vinčić priveden u policiju kao svjedok.

Kažu kako su razgovarali i s predsjednikom Saveza nogometnih sudija Vladom Šajnom koji je potvrdio da je Vinčić bio na zabavi, ali da je to splet nesretnih okolnosti i da se "našao na pogrešnom mjestu u pogrešno vrijeme".

Sudija je navodno već na putu za Sloveniju, a u Bosni i Hercegovini bio je na poslovnom putovanju.

Vinčić je koji je rođen 25.11.1979 godine sudio je preko 160 utakmica u Prvoj igi Slovenije, sudio je Ligu nacija, Ligu Evrope, Ligu prvaka, a bio je pozvan i da sudi utakmice grčkog prvenstva. Dva puta je sudio i finale Kupa Slovenije, prenosi Avaz. 

Vinčić je ove sezone sudio tri utakmice u Ligi prvaka. Sudio je utakmice Club Brugge – Galatasaray (18.9.2019.), zatim KRC Genk – Liverpool (23.10. 2019.) i Manchester City – Shakhtar Donetsk (26.11. 2019.).


1
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.