3.7.2020. 14:22
0
U Slobodi prezentirali trenutno stanje i planove za naredni period
Predsjednik Upravnog odbora tuzlanske Slobode Elmir Šećerbegović govorio je na današnjoj konferenciji za novinare o urađenom u minulom razdoblju, te o planovima za naredni period, posebno apostrofirajući start nove sezone u Premijer ligi BiH.

Rekao je da klub na čijem je čelu izbjegao je scenario kakav je doživio Čelik, ali da unatoč tome što je Sloboda u dosta stabilnoj finansijskoj situaciji, ništa još nije sigurno.

- Ne znači da se scenario kao za Čelik neće desiti ako ne budemo radili kako treba, ali za sada smo u mirnijoj luci i odlika toga je bila činjenica da smo dobili licencu na prvostepenoj komisiji. Uspjeli smo u velikoj mjeri smanjiti dugove uplatama i dogovorenim reprogramom. Krivulja zaduživanja ide silaznom putanjom i krajem iduće godine vjerujem da ćemo biti na nuli – kaže Šećerbegović.

Dodao je da trenutno postoje dugovanja prema bivšim igračima, trenerima, povjeriocima, ali i na osnovu sudskih presuda, te će se to u dogledno vrijeme iznivelisati. Bitno je, rekao je, da je Sloboda u kontinuitetu u prvih pet mjeseci vršila uplate prema uposlenicima i igračima.

Što se nove sezone tiče, do početka Premijer lige ostalo je mjesec dana, ali još postoje neke dileme vezane za epidemiološku situaciju u državi.

- Nova sezona je pred nama, ali je zbog epidemiološke situacije i dalje upitna. Još ne znamo da li ćemo igrati pred publikom ili ne. U konačnici, ukoliko navijača ne bude na stadionima nekome će to biti mana, a nekome prednost – rekao je predsjednik UO Slobode, te napomenuo da Sloboda trenutno ima dosta jeftiniju ekipu nego prošle godine, ali da na terenu njihova vrijednost nije lošija.

- Imamo relativno mladu ekipu, ali ne i neiskusnu i nekvalitetnu. Sedam juniora potpisalo je prve profesionalne ugovore, ali ćemo balansirati između iskustva i mladosti. Nećemo dovoditi igrače od kojih nećemo imati koristi – zaključio je Šećerbegović.

Sloboda je, kazao je, pustila u prodaju članske kartice koje će koštat će 25 maraka, a predviđene su još neke beneficije za vlasnike godišnjih karata.


(Fena)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.