15.7.2020. 23:23
0
Arsenal nakon preokreta savladao šampiona
Ekipe Arsenala i Liverpoola večeras su odigrale utakmicut 36. kola Premiershipa na stadionu Emirates.
Gostujuća ekipa dobro je otvorila meč te su u 20. minuti poveli golom Stadio Mane. Međutim, slavlje igrača Liverpoola trajalo je nekih desetak minuta, nakon čega se domaćin vraća u igru.

Topnici su izjednačili u 32. minuti utakmice golom Lacazetta. Arsenal je na pauzu otišao sa dva gola prednosti. Gavni krivac za njihov drugi pogodak bio je skupocjeni golman Redsa Alisson Becker. On je dodao loptu direktno u noge Alexanderu Lacazettu, ovaj je proslijedio Nelsonu koji pogađa za 2:1.

Alissonu se ovo zaista rijetko dešava, ali pokazao je da je i on samo čovjek od krivi i mesa.


U nastavku je Liverpool apsolutno dominirao, imao veliki broj šuteva i imao nekoliko dobrih šansi da dođe do poravnanja, ali nije uspio. Pokušavali su Salah, Mane i Alexander-Arnold, ali nisu uspijevali savladati golmana Martineza.

Sa druge strane, dobru priliku za Arsenal u finišu meča je propustio mladi Willock.

Do kraja je dakle ostalo 2:1, a Arsenal je došao do tri boda koja ga ostavljaju u igri za Evropu. Topnici su sada deveti sa 53 bodva i kvalifikacije za LE im bježe tri boda.

Treba istaći i da je bh. fudbaler Sead Kolašinac priliku za igru dobio tek u finišu, u 85. minuti, kada je zamijenio Saku.



(Nermana Crnčalo)
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.