2.8.2020. 16:57
0
S puknutom gumom do 87. pobjede u karijeri: Hamilton slavio na domaćoj stazi u Silverstonu
Vozač Mercedesa Lewis Hamilton ostvario pobjedu na domaćoj stazi u Silverstonu. To mu je treća pobjeda zaredom i sada od četiri vožene utrke ove sezone, ima tri trijumfa.

Djelovalo je kao da će Hamilton i njegov klupski kolega Valter Botas (Valtteri Bottas) lako uzetii duplu pobjedu Mercedesu, a onda su obojica doživjela rupturu prednjeg lijevog pneumatika i tu nastaje drama.

Max Verstappen je momentalno iskoristio ovaj poklon i obišao Botasa, pa se činilo da može i do pobjede. Ipak su iz Red Bulla odlučili da Maks ode u boks po meke gume, kako bi zabilježio najbrži krug utrke i uzeo jedan bod, a ispostavit će se da ga je to koštalo eventuelne šanse za pobjedu. 

Hamilton bez prednjeg lijevog pneumatika nije bio brz, ali je to bilo dovoljno da stigne prvi, bez da u jednom momentu njegovo mjesto bude ozbiljnije ugroženo, a njegov kolega Botas je morao na zamjenu guma i zbog toga ispao iz bodova.

Drugo mjesto zauzeo je Verstapen u bolidu Red Bullu, dok se na trećem stepeniku pobjedničkog postolja našao vozač Ferrarija Charles Leclerc.

 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.