25.9.2020. 20:35
0
WTA Strasbourg: Finale Ribakina - Svitolina
U finalu WTA turnira tenisačica u Strasbourgu igrat će Kazahstanka Jelena Ribakina i Ukrajinka Elina Svitolina.

Mlada, 21-godišnja Ribakina je do svog već petog WTA finala u 2020. stigla 6-3, 6-4 pobjedom protiv Japanke Nao Hibino u polufinalu, dok je 26-godišnja Svitolina u drugom polufinalu nadigrala Bjeloruskinju Arinu Sabalenku, kojoj je to bio drugi susret u danu, sa 6-2, 4-6, 6-4.

Ribakina je početkom godine osvojila turnir u Hobartu, a onda je još gubila finala u Shenzhenu, Sankt Peterburgu i Dubaiju, dok će Svitolinoj subotnji finale biti drugi ove godine na WTA Touru, dosada je osvojila Monterrey, a to joj je bio 15. naslov u karijeri, prenosi Hina.

Ranije u petak Sabalenka je u nastavku svog četvrtfinalnog susreta prekinutog u četvrtak bila bolja od Čehinje Katerine Siniakove sa 2-6, 6-3, 6-3.

REZULTATI,

četvrtfinale:

Arina Sabalenka (Bje/4) - Katerina Siniakova (Češ) 2-6, 6-3, 6-3

polufinale:

Jelena Ribakina (Kaz/5) - Nao Hibino (Jap) 6-3, 6-4

Elina Svitolina (Ukr/2) - Arina Sabalenka (Bje/4) 6-2, 4-6, 6-4

 


(FENA) 

 
TenisSport
0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.