27.9.2020. 18:00
0
Hoffenheim razbio europskog prvaka, gol i povreda Bičakčića
U derbiju 2. kola Bundeslige, u Sinsheimu su fudbaleri Hoffenheima napravili podvig i savladali slavnog Bayerna rezultatom 4:1, nanijevši najslavnijem njemačkom klubu prvi poraz nakon 32 zvanične utakmice.

Utakmica se iščekivala s velikom pažnjom jer je od ove sezone trener Hoffenheima Sebastian Hoeness, sin slavnog igrača Bayerna Dietera Hoenessa, odnosno bratić legende bavarskog kluba, nekadašnjeg centarfora i dugogodišnjeg predsjednika Ulija Hoenessa. Ne samo to, Sebastian Hoeness je do prije nekoliko mjeseci bio trener drugog tima Bayerna.

Domaća ekipa bolje je počela duel protiv europskog prvaka i u 16. minutu Hoffenheim je došao u vodstvo. Nakon kornera, najviši u skoku je bio bh. reprezentativac Ermin Bičakčić i glavom savladao Manuela Neuera.

Na 2:0 za Hoffenheim je povećao Munas Dabbur (24), da bi se u 36. minutu desio sporni trenutak. Dok je Bičakčić zbog povrede ostao ležati na zemlji, igrači Bayerna nisu prekidali akciju a Joshua Kimmich je u nastavku akcije smanjio na 2:1.

Nesportski potez igrača Bayerna izazvao je žučne komentare, a povrijeđenog bh. reprezentativca na terenu je zamijenio Robert Skov. U nastavku utakmice viđeno je dosta šansi na obje strane, ali je rezultat ostao nepovrijeđen do 77. minuta.

Tada je sjajni Andrej Kramarić postigao svoj četvrti gol u prvenstvu za 3:1. U posljednjim trenucima Kramarić je još jednom savladao Neuera, ovaj put s bijele tačke za konačnih 4:1, čime je Hoffenheim preuzeo čelnu poziciju na tabeli, a hrvatski igrač prvo mjesto na listi strijelca Bundeslige s pet golova.
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.